Още 9 съветници искат да се учат

До утре – 6 януари, продължава записването на общински съветници за безплатни обучения през първата половина на януари. Те са по проект „Подобряване на общинския капацитет за предоставяне на публични услуги”,

финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Обученията отново се организират на регионален принцип в близост до общините. До днешна дата най-голям брой съветници 9, са се записали за обучението „Общинска младежка политика и закрила на детето“, отговори на въпрос на oshtepan.com председателят на Общински съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева. Тя уточни, че обучението ще от 15 до 17 януари в София.  „Смятам, че груповото посещение на подобни обучения е много полезно, тъй като освен че може да обменим опит с колегите си от други общини, самите ние в подобна обстановка имаме време да обмислим идеи и да обсъдим политики за бъдещата ни работа. В резултат на проведените обучения за обучители тримата съветници, които бяха на това обучение – Томи Наплатанов, Надежда Пърлева и Марко Мечев, станаха по-късно съставители и вносители на Наредба за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета и за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности на община Панагюрище“, коментира първият сред равни. Приемането на такава нова наредба е наложително с оглед новия Закон за публичните финанси, който влезе в сила от 1 януари 2014 г. Наредбата е публикувана на страницата на община Панагюрище. Предстои приемането й на сесия на Общинския съвет през януари. Най-вероятно това ще стане преди приемането на бюджета, като тогава ще бъдат гласувани и измененията в Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.