„Звезден клас `2013” и Христо Гърбов през януари

 Церемонията по награждаване на топспортистите през 2013 година, организирана за трета поредна година от Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове, ще бъде на 10 януари от 18.00 часа в ресторант „Каменград”.

Календарът на Общината за януари продължава с отбелязване на 136 години от боевете край с.Оборище и влизането на руските войски в Панагюрище. По традиция това става винаги на 13 януари в селото, където и пред двата паметника се полагат венци и цветя.
Постановката на голямата сцена в Театъра през месеца ще е на 16 януари от 18.30 часа, когато Театър „Възраждане” – София ще представи „Криворазбраната цивилизация” на Добри Войникон с участието на
Христо Гърбов, Ивет Радулова, Мариана Жикич, Свежен Младенов, Филипа Балдева, Георги Златарев, Донка Аврамова Бочева
158 години от рождението на Райна Княгиня ще бъдат почетени на 17 януари от 11 часа, когато ще има поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Знаменоската на Априлското въстание. Отново на 17 януари, но от 18.00 часа в репетиционната зала на читалище „Виделина – 1865”, ще бъде представена стихосбирката на Тотка Лунгарска „Пеперудени целувки”. С книгите на Маргарита Павлова„Черно на бяло и „Восъчни приказки” панагюрци ще могат да се запознаят на 22 януари от 17.30 часа в Градска библиотека „Стоян Дринов”.
Тържествената
 церемония „Звезден клас“, на която се награждават децата с изявени дарби от община Панагюрище,  ще е на 28 януари от 18.00 часа в голямата зала на Театъра.
Последната проява в календара на Общината за месеца ще е на 30 януари, когато от 17.30 часа в камерната зала на Театъра ще бъдат представени авторите и изданията, получили парична подкрепа от община Панагюрище по Проекта за финансиране на творчески проекти на местни творци и проекти в областта на изкуството и културата „Панагюрище – духовност и творчество в едно”.

Вижте още

Панагюрище е част от турнето на виртуозния цигулар Васко Василев през ноември

Vasko & The Violin е името на предстоящото концертно турне на Васко Василев, което започва през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.