Водещи новини

Панагюрци – втори по интерес за енергийно обновяване на домовете

След пазарджиклии, панагюрци са на второ място по интерес в областта към проекта „Енергийно обновяване на българските домове”.

Десет са подадените заявления за интерес и подкрепа от жители на град Пазарджик, като одобрени са 7, едно е отхвърлено, а две чакат оценка. За град Панагюрище подадените пакети документи са четири – две заявления са одобрени и две чакат одобрение. Едно единствено е заявлението от Велинград, показва още справка предоставена от Областния информационен център Пазарджик.
От Центъра уточняват, че има няколко промени:
Считано от 28.10.2013 г. са изменени условията по проекта, като собствениците на стопански обекти вече ще получават безвъзмездна помощ в размер на 75 % за обновяването на притежавания от тях дял от общите части и ще заплащат 100 % само от разходите за дограма в притежавания от тях самостоятелен обект.
намален е размерът на първата вноска, която собствениците осигуряват след подписване на споразумение за финансова помощ – вместо досегашните 30 % вече ще осигуряват 15 % след подписване на споразумение, а остатъка след избора на изпълнител за строително-монтажните работи.
Гратисният период на кредитите, отпускани от Фонда за жилищно обновяване на собствениците на жилища или на Сдруженията на собствениците, се увеличава от 6 на 12 месеца.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.