Водещи новини

Районът ни втори в страната за достъп до интернет

Резултатите от проведено изследване за използване на информационно-комуникационните технологии от домакинствата и лицата показват, че през 2013 г. повече от половината домакинства (53.7%) в България притежават достъп до интернет в домовете си, като е отбелязан растеж от 2.8 процентни пункта спрямо предходната година.

Запазва се и тенденцията на растеж в регулярното използване на интернет от лицата, като 51.2% от населението на възраст 16 – 74 навършени години използва интернет всеки ден или поне веднъж седмично, акцентират още от Националния статистически институт. 
С най-висок относителен дял на домакинствата с достъп до интернет – 64.3%, е Югозападният район, към който принадлежи и столицата. След него се нареждат Южният централен (ЮЦР), в който се включват областите Пазарджик, Хасково, Пловдив, Смолян и Кърджали и Североизточният район, в които малко повече от половината домакинства имат достъп до интернет – съответно 52.7 и 51.5 %. От тенденцията за страната значително изостават домакинствата от Северозападния район, където 42.8 % от домакинствата имат достъп до интернет.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.