Водещи новини

Остават 10 дни до Рождество Христово

Благодарение на различните часови зони и въртенето на Земята Дядо Коледа ще има 32 часа, за да си свърши работата.

Учените изчислили, че добрият старец ще посещава 5556 къщи на всяка секунда на Бъдни вечер, така че всяко дете да получи подаръка си. Като се има предвид, че средният брой деца в домакинство е 2,5, той ще трябва да спре в 640 милиона къщи на Бъдни вечер.
 Ако похапва коледни сладки и пие мляко на всеки от адресите, Дядо Коледа ще погълне общо 150 милиарда калории само за една нощ или 60 000 пъти повече от препоръчителната дневна доза. Ако допуснем, че във всеки от 640-те милиона домове, които ще трябва да посети, му дават 200-милилитрова чаша полуобезмаслено мляко и една курабийка, той ще трябва да изпие 130 милиона литра мляко, докато свърши с раздаването на подаръците. Това е достатъчно за напълването на 50 плувни басейна за Олимпийски игри.
Изчисленията са на The Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair, които обединили усилията си с икономисти от Центъра за икономически и бизнес изследвания.
Източник: novanews.bg

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.