Водещи новини

Новият хит в телефонните измами – разваляне на магии

Тревожната тенденция за зачестяване на случаите на телефонни измами на територията на област Пазарджик продължава, съобщиха от Областната дирекция на МВР Пазарджик. Основният контингент от жертви са възрастни хора, а измамнците работят по класическата схема за пътно-транспортно произшествие.

При нея има обаждане на стационарен телефон, като съобщават на нищо неподозиращата жертва, че неин син, внук, близък или друг роднина е станал жертва на тежко ПТП или самият той е предизвикал такова. И при единия, и при другия вариант е необходимо да бъде дадена парична сума, която ще бъде използвана за лечение на пострадалия роднина или е под формата на гаранция за изваждането му от ареста. В последните няколко дни има и опити за измами от страна на лица, представящи се за врачки, които развалят магии. По този начин биват мамени възрастни пенсионери с парични суми или златни накити. Вчера е регистрирана подобна измама на жена от пазарджишко село със сумата от 2000 лева, която била дадена за разваляне на магия.
За пореден път съветваме възрастните хора да не се доверяват на никого по телефона или на непознати пред входната врата, представящи се за гадатели, баячки или врачки, акцентираха от МВР. Ако имат съмнение относно информацията за пострадали членове на тяхното семейство, нека позвънят незабавно на свои близки, роднини, познати или съседи, за да я потвърдят или отхвърлят. Ако не успеят да се свържат с тях, нека се обадят на телефон 112, където служителите на МВР ще им дадат ценни напътствия и така ще ги предпазят от набезите на измамниците.  

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.