понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Три панагюрски състава на „Тракийска броеница“

Три танцови състава от Панагюрище участваха в Петия танцов фолклорен фестивал „Тракийска броеница”, провел се на 30 ноември в Пазарджик.

„Танцови клубове Мария Бензарова, танцов състав „Средногорска жарава” и децата от „Средногорче” при читалище „Свети Боян Княз Български” се изявявали с по два народни танца. Боян Панчовски от читалището разказа, че децата, водени от Иван Тасев, но до преди месец готвени от Недялко Атмаджов, били на средно ниво. В танцовата надпревара се включили около 1500 души в 80 състава от цялата страна.
Пред oshtepan.comПанчовски допълни, че предстои стартирането на две групи за латино танци и компютърно обучение, които ще се провеждат в новата база на „Свети Боян Княз Български” – бившата професионална гимназия „Райна Княгиня”. Народните танци засега ще продължат да се провеждат във физкултурния салон на ОУ „Проф. Марин Дринов”.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.