понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Палим елхата на 2 декември, Коледното веселие на 21-ви

Запалването на Коледната елха в центъра на Панагюрище ще е на 2 декември от 17.00 часа. Миналата година ритуалът извърши кметът на общината Никола Белишки, който с екипа си и много деца отброи заедно секундите до заблестяването й. В традиция за този ден се превръща участието на „Децата на Панагюрище”, които с

песни за Рождество Христово и Нова година, звънко ще огласят студената вечер. Освен тях, в празника ще се включат и мажоретният състав при Обединения детски комплекс, предвидено е и огнено шоу „Дивинитас” – София.
Във връзка с предстоящите празници, в културния календар на Общината за декември, е предвиден и благотворителен базар на Центъра за обществена подкрепа „Зора” и Дневния център за деца с увреждания „Дъга”. Инициативата ще е от 16 до 20 декември, от 10:00 до 17:30ч. в Туристическия информационен център (в сградата на ГУМ).
Тазгодишният Коледен концерт ще е с участието на театрална формация и вокална група „Радеан” при Народно читалище „Виделина – 1865”, град Панагюрище на 17 декември от 18:00 ч., в репетиционата зала на читалището.
Коледното веселие „Да е здрава и честита” ще е на 21 декември от 11:00ч. на площад „20 април”. Тогава ще се състои концерт на народната певица Росица Пейчева и танцова формация „Етно ритъм”; „Коледно надиграване”, с участието на самодейни колективи от община Панагюрище; Наздравица с по чаша греяно вино, ще бъдат раздадени 365 кравайчета, осигурени от Общинска администрация, а пчеларско дружество „Акация” ще осигури вкусния мед. От Общината уточняват, че при лоши атмосферни условия концертът ще се състои в Театър дом-паметник.
15 минути след полунощ, на 1 януари, на площада ще има празнична заря по случай Новата 2014 година.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.