Палим елхата на 2 декември, Коледното веселие на 21-ви

Запалването на Коледната елха в центъра на Панагюрище ще е на 2 декември от 17.00 часа. Миналата година ритуалът извърши кметът на общината Никола Белишки, който с екипа си и много деца отброи заедно секундите до заблестяването й. В традиция за този ден се превръща участието на „Децата на Панагюрище”, които с

песни за Рождество Христово и Нова година, звънко ще огласят студената вечер. Освен тях, в празника ще се включат и мажоретният състав при Обединения детски комплекс, предвидено е и огнено шоу „Дивинитас” – София.
Във връзка с предстоящите празници, в културния календар на Общината за декември, е предвиден и благотворителен базар на Центъра за обществена подкрепа „Зора” и Дневния център за деца с увреждания „Дъга”. Инициативата ще е от 16 до 20 декември, от 10:00 до 17:30ч. в Туристическия информационен център (в сградата на ГУМ).
Тазгодишният Коледен концерт ще е с участието на театрална формация и вокална група „Радеан” при Народно читалище „Виделина – 1865”, град Панагюрище на 17 декември от 18:00 ч., в репетиционата зала на читалището.
Коледното веселие „Да е здрава и честита” ще е на 21 декември от 11:00ч. на площад „20 април”. Тогава ще се състои концерт на народната певица Росица Пейчева и танцова формация „Етно ритъм”; „Коледно надиграване”, с участието на самодейни колективи от община Панагюрище; Наздравица с по чаша греяно вино, ще бъдат раздадени 365 кравайчета, осигурени от Общинска администрация, а пчеларско дружество „Акация” ще осигури вкусния мед. От Общината уточняват, че при лоши атмосферни условия концертът ще се състои в Театър дом-паметник.
15 минути след полунощ, на 1 януари, на площада ще има празнична заря по случай Новата 2014 година.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.