Водещи новини

Нетов пръв сред съдиите в Европа и втори в света

Иван Нетов бе избран за председател на европейската съдийска комисия и за главен секретар на световната съдийска комисия на провелия се в края на миналата седмица Изпълком на Световната федерация по самбо, съобщи самият той.

Така той става първият човек сред съдиите в Европа и втори в света.
За oshtepan.com Нетов разказа за специалното отношение на руския президент Владимир Путин, лично открил Световното по самбо. 75 държави са участвали в спортния форум, провел се в Санкт Петербург, отбелязвайки 75 години от създаването на самбото. Над 60% от отборите получили финансова подкрепа – домакините поели част от разходите им, като общо отпуснатите средства били около 5 милиона долара. Нетов допълни, че на първите европейски олимпийски игри, които ще се проведат в Баку догодина, вероятността самбото да бъде включено в програмата е голяма. Няма да спрат усилията на федерацията и за признаването му за олимпийски спорт.
Единственият шампион за България е Марко Косев, който до преди година бе част от панагюрският клуб „Бойни спортове”, припомни Нетов, допълвайки, че основната причина вече да не е в родния клуб е по-лесното му включване в националния отбор като студент в НСА и част от клуба на академията. За Мария Оряшкова, многократният републикански и световен шампион по самбо подчерта, че вицешампионската й титла е огромен успех, защото миналата година на Световното тя къса кръстни връзки на коляното, 3 месеца е в гипс и има едва 6 месеца да се възстанови и тренира. Успехът си Мария постигна срещу Марина Прищчепа, която три поредни пъти става номер 1 в света.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.