понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Рехабилитация на водоеми, помпени станции в РГП

Краткосрочна (2014-2020г.), средносрочна (2021-2028г.) и дългосрочна (2029-2038г.) инвестиционни програми включва Регионалният генерален план (РГП) за „ВиК-П“ Панагюрище.

През първия период сред заложените дейности са рехабилитация и модернизация на Пречиствателни станции за питейни води „Оборище” и „Панагюрски колонии”, изграждане на 26 510м преносни водопроводи от яз. „Луда Яна”, с които да се захранят напорните водоеми на Панагюрище и селата Баня, Бъта, Попинци, Левски и Елшица; изпълнение на проекта за Пречиствателна станция за отпадни води Панагюрище, реконструкция на 32 км канализационна мрежа и изграждане на нови 147м.
Средносрочната рамка предвижда – рехабилитация на външни довеждащи водопроводи с обща дължина 12 052м, рехабилитация на разпределителни мрежи – 22% от мрежата на град Панагюрище и общо 14% от мрежите на селата от общината, рехабилитация на помпените станции – ПС „Подем” и ПС „Златьовица”, рехабилитация на водоеми и подмяна на арматури и тръбни разводки, монтаж на водомерни устройства след водоемите на града и селата, изграждане на самостоятелни съоръжения за третиране на промивните води от пречиствателните станции за питейни води „Оборище” и „Панагюрски колонии”; рехабилитация на 15км канализационна мрежа в град Панагюрище, реконструкция на дъждопреливници, изграждане на канализационни мрежи в част от селищата с население под 2000 екв. жители.
Дългосрочната програма на Регионалния генерален план визира рехабилитация на 5,6км външен довеждащ водопровод за селата Оборище и Поибрене, рехабилитация на 8 водоеми за селата, устройване на СКАДА – система за управление и контрол; реконструкция и рехабилитация на съществуващи канализационни мрежи и канализационни колектори, изграждане на канализационни мрежи в селищата с население под 2000 екв. жители.
Информацията е от Решение № ЕО – 50/2013г. на Министерство на околната среда и водите за преценяване на необходимостта от извършване на екологична оценка на Регионален генерален план за водоснабдяване и канализация на обособената територия на „ВиК-П” ЕООД – гр. Панагюрище.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.