Ще изграждат нова кула на язовира, старата ще я махат

На 19 ноември в сградата на Министерството на регионалното развитие на Република България в присъствието на заместник-министър Добромир Симидчиев заседава техническият експертен съвет за проектиране на язовир Луда Яна.

В заседанието участваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, управителят на “Вик – П” ЕООД – Панагюрище Марин Вулев и представители на всички експертни групи, които работят по проекта, съобщиха от Община Панагюрище.
В хода на заседанието окончателно е определен видът на основния изпускател. Взело се е и решение за определяне класа на язовирната стена – клас ІІ, като са разгледани три варианта за водовземна кула. Стойността на вариантите като цяло е много близка и тя не може да бъде приложена като критерий за избор. На заседанието е избран един от трите варианта, при който старата кула ще бъде премахната до основи и на нейно място ще бъде изградена нова – по-ниска, която ще се намира под водата. Водовземна кула от такъв тип се използва в един от основните водоизточници на Атина.
На следващото заседание на техническия експертен съвет предстои да бъде определено местоположението на Пречиствателната станция за питейна води и технологичната схема за пречистване на водата.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.