Остават 36 дни до Рождество Христово

В Австралия Рождество Христово често се празнува на плажа при 40 градуса температура. В Южното полукълбо празникът съвпада с ваканцията и отпуските.

Австралийците обичат да бодърстват през празничната нощ в градината на светлината на свещи и факли.
Австрия е страната, където се ражда известната коледна песен „Зимна нощ”, изпълнена за пръв път в църквата „Свети Никола” в Обендорф, близо да Залцбург, през 1818 г.
В Албания Рождество е един от най-популярните фестивали и се посреща с голямо веселие от местните хора, които спазват традицията за честване на годишнината от рождението на Иисус Христос.
В Англия в навечерието на Рождество се пеят песни и танцуват танци. Във всеки дом има накичена елха за радост на всяко дете.
В Аржентина украсяват не елха, а вечно зелените дръвчета със сняг, направен от памук. На Коледната вечеря цялото семейство се събира в лятната градина.
В Армения, която е първата страна официално възприела Християнството, Бъдни Вечер е един от най-големите свети религиозни празници. Арменците празнуват Бъдни Вечер на 5 януари, а Рождество и Богоявление в един ден – на 6 януари по Юлианския календар.
На Африканският Континент Рождество се празнува от малки и големи Християнски общности. На континента има приблизително 350 милиона Християни.
Източник: bg.wikipedia.org

Вижте още

Община Панагюрище на 14 март е домакин на Концерт с кауза на група „СПРИНТ” и приятели

В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И КАУЗАТА „ЗА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.