Водещи новини

Кметът Белишки и екипът му се отчетоха

Изчерпателен отчет по ресори за направеното през втората година от управлението на кметския екип бе направен тази вечер в Общината от кмета на общината Никола Белишки и заместниците му – Георги Павлов за стопанската част и Галина Матанова за хуманитарната.

Градоначалникът изрази надежда, че направеното ще бъде оценено по достойнство и местната власт ще продължи да работи така, че наследниците й да не ги е срам от стореното преди тях. Белишки подчерта, че приема и критиките за работата си, допълвайки че те обаче трябва да са градивни. Преглед на текущото развитие на големите проекти, по които се работи, включваше в основата си изложението на Белишки. Прогнозата му за дострояването на язовир „Луда Яна” бе, че в средата на 2014 година ще бъде даден ход на процедурата за избор на изпълнител на строително-монтажните работи; подчертано бе, че по проекта за ВиК-сектора няма финансови корекции и процедурите по него са извършени законосъобразно; че има закупени 21 броя документи по проекта за изграждане на регионалната система за битови отпадъци – доказателство за липсата на ограничения; „Панагюрище – столица на свободата”, който се забавил със седем месеца, но накрая се потвърдило кметското решение за избор на изпълнител, въпреки обжалванията. 87 милиона лева са привлечените европейски средства по проекти, а други 31 милиона лева са свързани с публично-частно партньорство за изграждането на спортна зала и съвременен медицински център, бяха финалните заключения на кмета Белишки.
Последваха отчетите на Павлов и Матанова, които бяха чути най-вече от представители на Общинска администрация. На отчета присъстваха и неколцина общински съветници, кметът на с. Оборище, представители на медиите. С емблематичната песен We are the champions” на Queen и филмче с кадри от знакови събития през годината бе сложен краят на срещата.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.