Потушават пожар от Копривщица към Стрелча и Панагюрище

Над 60 горски служители от Държавно горско стопанство – Пирдоп, Държавно горско стопанство – Панагюрище, Държавно горско стопанство – Хисар и Регионалната дирекция по горите – София, заедно с екипи на пожарната и доброволци са участвали в гасенето на пожари, в горски територии  през почивните дни.

В потушаването на пожарите са включени и 15 специализирани автомобила за гасене на горски пожари, съобщават от Министерството на земеделието и храните.
На територията на ДГС-Пирдоп в землището на Копривщица е възникнал  пожар, който е засегнал около 80 дка общински гори. Поради силния вятър, огънят се е разпрострял и към района на Стрелча на територията на ДГС-Пангюрище, като е обхванал 40 дка широколистни гори в държавен горски фонд. Още вчера обаче огънят от към ДГС-Панагюрище е бил овладян. 
Благодарение на бързата намеса на гасаческите групи от горски служители бил потушен пожарът, възникнал в събота на територията на ДГС-Хисар. Огънят е засегнал 80 дка общински гори и 30 дка държавни гори. На мястото на пожара останали да дежурят горски служители.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.