Сигнализираме на 112 и с SMS-и?

Ако Парламентът утвърди, приетите на първо четене промени в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, то от 1 януари 2014 година на него ще се подават вече и SMS-и.

Промянат е предложение от депутатите от БСП Захари Георгиев и Христо Монов, уточняват още от dnes.bg.
Законопроектът цели да улесни достъпа на хората с увреждания, най-вече на глухонемите, до спешния телефон.
136 народни представители са подкрепили законопроекта, а 20 са се въздържали. Стоян Граматиков, директор на системата за 112, обяснил, че е по-добре да има други технически начини хората в неравностойно положение да имат достъп до спешния телефон. Според него SMS-ите не са надеждна технология. Граматиков поясни, че от дирекцията му предлагат между първо и второ четене да се направят такива промени.
Адмирирам последователните усилия на вносителите на законопроекта да осигурят достъп на хората с увреждания до тел.112, заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ. Депутатката предупредила, че нововъведението може да забави екипите на спешна помощ и да застраши човешки живот.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.