Издадени са 1512 лични карти досега

От началото на годината до днес – 24 октомври, в Паспортна служба към Районно управление на полицията в Панагюрище са издадени общо 1512 броя лични карти /първа и подменена поради изтичане на срока/ на граждани на общината и 192 шофьорски книжки.
 


Това съобщи за екипа на oshtepan.com Пенка Чуклева, системен оператор към „Български документи за самоличност”. Тя подчерта, че новост отскоро е възможността таксата за издаване на документи да се плаща на място чрез посттерминално устройство. Чрез него могат да се плащат и наказателните постановления по Закона за български лични документи. Съгласно чл.81/1/ от него с глоба от 20 до 150 лева се наказва лице, което не си издаде нова лична карта в срок. Същият размер на глобата се прилага и лице, „което не направи необходимото като родител, настойник или попечител за снабдяване с лична карта на лице, навършило 14-годишна възраст. Тази година заявления за първа лична карта на детето си трябва да подадат родителите, чието синове и дъщери са родени през 1999 година.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.