четвъртък , 9 май 2024

Фурор на панагюрските мажоретки в Кюстендил

На Третия национален фестивал „Танцова феерия под Хисарлъка“ в Кюстендил мажоретките на СОУ „Нешо Бончев” с ръководител Мария Бензарова са първи и втори в няколко направления. Над 400 участници са се събрали за танцовия фестивал в Кюстендил този уикенд,

като на сцената на читалище „Братство“ са показани над 80 танца. Художествен ръководител на фестивала е била Десислава Камчева.
Панагюрските мажоретки са първи и втори в категорията „Мажоретни състави”. По-големите момичета на Бензарова са изпълнили „Танц с помпони” и са спечелили първото място. На второ място в категорията е мажоретен състав при НЧ „Н.Вапцаров“ – Благоевград, който се е представил с „Настроение”. С танца „Латино помпони” панагюрки са спечелили и третото място.

При изпълнението на „Батони” местата между двата състава са разменени – първи са мажоретките от читалище „Н.Вапцаров” в Благоевград, а втори е представителният мажоретен състав на СОУ „Н.Бончев” – Панагюрище. При мажоретките до 12 години в групите над 10 човека панагюрските мажоретки са обрали всички призови места. Първо място им е присъдено за изпълнението си на „Белгийска пиеса”, втора за „Смесен танц” и трето за „Композиция АВВА”.
Във възрастта 12-18 години в групите над 10 човека панагюрските девойки отново са оставили без надежда останалите претенденти, като отново са спечелили първо място с „От векове за векове”, второ място с „Ламбада” и трето място с танца „Дим дам водата”. БРАВО и ЧЕСТИТО и на момичетата, и на хореографката им!

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.