Проверяват товарни автомобили и автобуси

Полицейска операция за проверка на товарни автомобили и автобуси стартира вчера и ще продължи до 13 октомври. Организирана е от TISPOL и се провежда едновременно във всички страни – членки на Европейския съюз, съобщиха още от пресцентъра на МВР.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в плана за проверки през 2013 г. поради факта, че при инцидент с участието на товарни автомобили и автобуси последиците и броят на убитите и ранените са значително по-големи в сравнение с другите тежки пътно-транспортни произшествия. Основните причини – неспазване на времето за почивка от водачите, превишения на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите.
По време на акцията по метода “широкообхватен контрол” ще се проверява задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок на пътищата от републиканската пътна мрежа.

Вижте още

Под 20% е избирателната активност в Панагюрска община към 16 часа

Към 16 часа избирателната активност за народни представители в община Панагюрище е 18,70%. Правото си на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.