Водещи новини

Ваксинирането против грип започна

За започнало днес прилагане на противогрипната ваксина Ваксигрип /Vaxigrip/ сезон 2013-2014 г., съдържаща трите актуални щама: Калифорния, Виктория и Масачузетс в имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция, съобщи пазарджишкото издание videlinabg.com. Цената на ваксината, медицинският преглед и поставянето й са на обща стойност 12,12 лв., а работното време на имунизационния кабинет е от 9:00 до 16:00 часа (без прекъсване).

Ваксинацията с противогрипна ваксина е най-ефективната защита от грип. Грипните вируси непрекъснато мутират. Всяка година циркулират нови вируси, които се включват в състава на сезонните ваксини с цел постигане на по-добра защита. Имунизацията се препоръчва както за здрави, така и за хора, при които заболяването от грип крие риск от усложнения. Това са възрастните над 65 г., всички болни от диабет, астма и хронични заболявания на сърцето, белите дробове и бъбреците.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.