вторник , 21 май 2024
Водещи новини

От Общината прекратиха процедурата за депото

В края на миналата седмица кметът на общината Никола Белишки съобщи, че ще бъде прекратена и втората процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи по проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Панагюрище”.  Причината е необходимостта от осъществяване на нов предварителен контрол от Агенция по обществените поръчки.

На практика прекратяването на процедурата няма да доведе до промени в последното обявление на Общината от 9 септември. От местната изпълнителна власт очакват след изтичане на срока за обжалване и получаване на Доклад за осъществен предварителен контрол от АОП процедурата да бъде обявена отново – в периода между 7 и 11 октомври 2013 г.
Първата процедура за избор на изпълнител на строителството на депото за общините Панагюрище и Стрелча бе публикувана през юли. Заради решение на Конституционния съд се наложи изключването от проекта на изграждането на довеждащ електропровод за външно елзахранване и трафопост, които ще се изграждат от EVN, както и придвижване на процедурите по отчуждаване на имоти за изграждане на довеждащ път и довеждащ водопровод. Финализирането на тази част от проекта се очаква към края на м.октомври 2013 г.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.