понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Конкурс за вкусна био-градинка

Пет общински детски градини от страната ще бъдат избрани за реализация на вкусна образователна био-градинка. Конкурсът се реализира от фондация „Заедно – общуване за подкрепа и развитие” в рамките на проект „Солидарна мрежа на вкусните образователни био-градинки в България”, с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария, чрез „Фонд за реформи свързани с гражданското общество”. Част от изискванията към

потенциалните кандидати (без София – град) са за зелена площ от 50 кв.м в двора на детското заведение, активна родителска общност, която ще оказва съдействие при създаване на градинката, готовност и наличен капацитет на екипите на детските градини да работят по иновативна технология за обучение чрез преживяване, да разработват ново учебно съдържание и да участват в обмен на знания, опит и ресурси в рамките на партньорска мрежа на ВКУСНИТЕ БИО-ГРАДИНКИ на национално ниво.
Като предимства на участниците ще се смятат опитът и добри практики в областта на екологичното и неформалното образование; готовността за участие в надграждащите дейности на проекта – като например заснемане на фото моменти от заниманията в градинката, популяризация на проекта сред местните медии и други образователни институции, участие при разработка на колекция от „вкусни уроци” за работа с децата и местната общност.
Срокът за участие е до 20 октомври.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.