Децата от ЦНСТ „П.Бобеков” – готови за училище

Децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Павел Бобеков” са готови за новата учебна 2013/2014 година, съобщи директорът Павлина Куртева. Те ще учат в ОУ „Проф.Марин Дринов”, СОУ „Нешо Бончев” и професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, а едно дете е

на самостоятелна форма на обучение в ОУ „20 април”. Куртева уточни, че тази година в Центъра няма да има абитуриенти, защото най-големите деца са единадесетокласници. Зрелостници в „Павел Бобеков” нямаше и през миналата учебна година.
На 1 март т.г. „Павел Бобеков” стана център за настаняване от семеен тип, в изпълнение на националната политика за деинституционализация. През следващите 15 години всички домове за деца в страната ще бъдат закрити. След приключването на реформата са предвижда недопускане настаняването и отглеждането на деца от 0 до 3 години в резидентна грижа от всякакъв тип.
Статистиката показва, че през 2001 година децата в специализирани институции в България са били около 35 000, а през настоящата година са под 5000.

Вижте още

Пет проекта за младежки дейности ще бъдат финансирани от Община Панагюрище

И тази година община Панагюрище ще финансира реализирането на младежки проекти. По време на конкурсната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.