понеделник , 6 май 2024

Панагюрче беше в център на NASA

От тренировъчния център на NASA в Турция, Space Camp, през втората половина на август се завърна Евгения Кацарева. Тийнейджърката разказа, че е била изключително впечатлена от големината на базата, която е една от трите в света, извън пределите на САЩ. Момичето бе ученичка в СОУ „Нешо Бончев” до миналата учебна година, като през настоящата 2013/2014 вече ще учи в пловдивската езикова гимназия „Иван Вазов”.
Евгения, както и други

22 българчета, заедно с още 70 деца от различни държави, са влизали в симулатор и реплика на космическа совалка. Спечелилите посещението в базата на NASA българчета са били ръководени от представители на Центъра за творческо обучение, който организира конкурс и представлява космическия център в България.
С вълнение Евгения описа една от поставените им задачи –да успят да приспособят хората за живот на Марс. Сред служителите на обучителния център е имало и българин, но като цяло комуникацията е била на английски.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.