Водещи новини

С „Декамерон” се открива театралният сезон

Само една седмица през септември се очертава засега да е „свободна” от културни събития. През останалите ще има наситеност на прояви. Стартът е още утре с Втория регионален „Празник на шарената сол” в Бъта. В понеделник, 2 септември, от 17 часа на площад „20 април” ще бъдат отбелязани 128 години от обявяване на Съединението в Панагюрище с благодарствен молебен и поднасяне на цветя на паметната плоча.
Безспорно, „перлата” в културния календар на Общината през първата половина на септември ще е

Първият международен младежки фестивал „Пъстър свят”, който ще започне с дефиле от 17.30 часа на 6 септември и ще продължи до 8 септември. Следва малко затишие – до 19 септември, когато в голямата зала на Театъра от 19 часа ще бъде поставена романтичната комедия „Здравей, обичам те” по Нийл Саймън. В ролите: Бойка Велкова и Стефан Спасов.
Културният маратон продължава на 21 септември с Парад на духовите оркестри, стартиращ в 11 часа от кръстовището на ул. „Стоил Финджеков” и ул. „Георги Бенковски” до площад „20 април”. На 22 септември по традиция ще честваме Деня на Независимостта на България, като в 10.30 часа на площада ще бъде издигнато националното знаме на България. Празникът ще продължи с благодарствен молебен, поклонение и поднасяне на цветя на пл.“Цар Освободител“.
Представянето на книгата на Емилия Каменова „Страсти и неволи“ ще бъде на 25 септември от 17.30 часа в Градска библиотека „Стоян Дринов”.
Откриването на театралния сезон ще е с постановката „ДЕКАМЕРОН” на Столичния театър „Българска армия” на 26 септември от 19:00 ч. в голямата зала на Театъра.Участват: Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева – Нети, Борислава Костадинова, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова, Тигран Торосян.
На 30 септември в камерната зала на Театъра от 18 часа ще има музикално – литературна вечер „Любовта в творчеството на Шуберт“ и представяне книгата на доц. д-р Кина Проданова „Шубертовата музика в България“.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.