„Трети пол” в Германия от 1 ноември

Световни медии, сред които и германските“ Шпигел“ и „Зюддойче Цайтунг“, съобщиха, че от първи ноември Германия става първата европейска страна, в която родителите ще могат да посочат „трети пол” в свидетелството за раждане на детето си. Целта е да се подпомогнат

бъдещите личности, ако е трудно да бъдат идентифицирани. Съдебно решение довежда до промяната, приемайки, че, ако един човек „дълбоко се чувства”, че принадлежи към определен пол, трябва да може да избира как да се определи. Законът има за цел да помогне на т.нар. intersexuals, известни също като хермафродити, които са хората, родени с мъжки и женски физически качества.
Финландия е единствената членка на ЕС, като се изключи Германия, в която има постигнат значителен напредък в областта на признаването на третия пол. Въпреки усилията, бюрократични препятствия в скандинавската страна все още не са довели до конкретни законодателни промени, уточнява „Шпигел“.
*Преведе и избра за вас: oshtepan.com

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.