Водещи новини

Консултират деца по националната АНТИСПИН кампания

Днес преди обед се очаква специалисти от Регионалната здравна инспекция да посетят Центъра за настаняване от семеен тип „Павел Бобеков”, във връзка с провеждащата се за десета поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. Безплатното изследване и консултиране за ХИВ ще се извършват в

рамките на Национална лятна АНТИСПИН кампания.
От „Павел Бобеков” уточниха, че децата ще бъдат изследвани, както и че ще им бъдат изнесена лекция.
Вчера в Брацигово експерти от отдел „Профилактика на болести и промоция на здраве” от РЗИ, съвместно с Kaбинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН и РФ ИГА са извършили дейности по безплатно и анонимно консултиране и изследване с бързи тестове за ХИВ на 18 души от Центъра за настаняване от семеен тип, провели здравна беседа на тема „Как да се предпазим от ХИВ/СПИН” и раздали информационно-промотивни материали. В същия ден изследвания за ХИВ са извършени и на потребителите от Кризисния център в Пещера. Днес кампанията продължава в Панагюрище.
Тази година здравните експерти насочват промотивната си дейност към увеселителни заведения, плажове, търговски обекти и плувни басейни, магазини, уточняват в своя информация още от инспекцията.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.