22 000 лева за 42 бебета

От началото на годината до началото на тази седмица от общинската хазна са броени 22 хиляди лева за 42 новородени жители на община Панагюрище.

Това съобщи за oshtepan.com  зам.-кметът на община Панагюрище Галина Матанова. Финансовата помощ на млади семейства за първо, второ и всяко следващо дете е съгласно Решение №652/27.04.2011 г. с цел насърчаване на раждаемостта.
Момиче бе първото бебе 2013 година, проплакало в Родилно отделение на МБАЛ „Събо Николов” – Панагюрище на 3 януари в 7.03 часа. Родителите й Василка Бундова и Лъчезар Мареков избраха за дъщеричката си името Даная. Момиче бе и последното новородено през 2012 година в панагюрската болница. На 28 декември в 11.10 часа своята първа глътка въздух бе поела Марияна, дъщеря на Ивана Загорска и Атанас Ковачев.
През 2012 година новородените жители наа Панагюрска община бяха 188, от които 141 в Панагюрище, 15 в с.Попинци, 8 в с.Бъта, 3 в с.Баня, по 5 в селата Левски, Елшица и Поибрене и 2 дечица в с.Панагюрски колонии

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.