Водещи новини

Направена е първата операция на Нели*

(*Променена от 1 август, 2013г.)

Шестчасова операция претърпя на 31 юли Нели Маринова Петрова
, разказа нейният дядо Георги Петров. Присадена й е била роговица, но според близките й това няма да реши зрителния проблем на детето. Преди време д-р Мария Михайлова, офталмолог, специализирала във Франция, ги е консултирала и им е обяснила, че присаждането без наличието на сълзи дори ще е във вреда, защото без естественото овлажняване тя ще побелее.

Първоначалната информация на семейство Петрови е, че за предизвикването на сълзи чрез специална интервенция от медици в германска болница ще бъдат използвани стволови клетки, пъпна връв. Нели е заминала с родителите си в Германия на 29 юли. Няколко дни по-късно обаче, те не са толкова сигурни, че са получили чаканата помощ.
Георги Петров уточни, че ще се консултират отново с българския лекар, запознат със случая на Нели и чак тогава ще решават какво да предприемат. Първоначалната му информация от вчерашния ден е неточна и заради забавянето на превода между семейството и германските лекари.
В помощ на Нели на 3 юни т.г. бе организиран благотворителен концерт. Нейната история доби популярност благодарение на тв предаването „Предай нататък” и учителката й в ОУ „20 април” Гинка Костуркова.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.