понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Започна раздаването на ваучерите за декодерите

Днес точно в 10 часа сутринта служители на панагюрската дирекция „Социално подпомагане” бяха в Пощенската станция на „Български пощи” ЕАД. Те ще раздават ваучерите, с които имащите право на енергийни помощи за сезон 2012/2013г., ще могат да получат декодери за цифровата телевизия. За общините Панагюрище и Стрелча около 1500 души имат право да получат ценните книжа.

Освен хората от Панагюрище и тези от селата в общината ще взимат ваучерите си от Пощата, докато тези от Стрелча – от Общината, където ще бъде местният представител на „Социално подпомагане”.
Фирмата, спечелила обществената поръчка за доставката на т.нар. устройства сет-топ-бокс за Южен централен район, в който е и община Панагюрище, е „Зора”, като допълнително ще стане ясно в кои дни ще има техни представители в града ни, за да предоставят декодерите.
Графикът за раздаване на ваучерите е всеки делничен ден в часовете от 10.00 до 12.00 и от 13.00 до 15.00 часа. Условие за получаването им ще бъде попълването на декларация, с която нуждаещият се да удостовери, че няма възможност да приема цифрова телевизия (без значение каква е платформата – спътникова, кабелна или ефирна). В цялата страна около 120 000 българи ще могат да получат устройствата.
В cifrovizacia.bg акцентират, че цифровата ефирна телевизия е предназначена за всички и ще осигури по-голям брой и разнообразни тематични телевизионни програми.
В бъдеще се очаква да се увеличи и броят на програмите, до които зрителите ще имат свободен достъп. Цифровата ефирна телевизия е с по-добро качество на картината и звука, включително и възможност за приемане на програми с висока разделителна способност (HDTV).

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.