6 сесии и 100 решения на ОбС за половин година

Шест заседания, на които са взети 100 решения, е равносметката на председателя на Общински съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева за първото полугодие на 2013 година. Отчетът за работата на ситипарламента и планът за работата му през втората половина на годината бяха представени вчера, 30 юли.
Сред важните решения Ралчева отличи свързаните с кандидатстване по европейските програми,

приетите две нови наредби – за незаконно строителство и горските територии, стартираните процедури за подбор на управители на две от общинските дружества – „Пазари и паркинги” ЕООД и Медишен център „Оборище” ЕООД, приетите Общински план за младежта и междинна оценка на Общинския план за развитие 2007-2013 година. Председателят на градското народно събрание уточни, че предстои свързване на сайта на местния законодателен орган с електронната система, с която работят старейшините, за да има възможност за проследяване от гражданите на преписките, които разглеждат.
Сред планираните до края на годината въпроси за обсъждане са утвърждаването на маломерните паралелки в общинските училища, програмата на Консултативния съвет по туризма, срещите с ръководители и работещи по стратегически проекти за общината като доизграждането на язовир „Луда Яна”, Водния цикъл, регионалната система за битови отпадъци, „Панагюрище – столица на свободата”, изслушването на главния архитект относно изготвяне на Общия устройствен план. Приети бяха предложенията на съветника от ГЕРБ Томи Наплатанов в плана да се добавят със срок месец ноември приемане статут и правилник за дейността на лагера в с.Панагюрски колонии и излъчването на заседанията на ОбС онлайн.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.