понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Подкрепа за деца и младежи без родители

Фондация „Помощ за благотворителността в България” и Фондация „Сирак” обявяват конкурс за стипендианти на програма „Готови за успех” за учебната 2013-2014 учебна година.
Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове, припомнят от bcaf.bg.

Стипендиите са годишни и се присъждат след конкурс на ученици от 12 клас и на студенти с високи постижения.
Стипендиите са в размер на 2000 лв. годишно за студентите (200 лв. месечно) и 1000 лв. за учениците (100 лв. месечно) и е осигурена за 10 учебни месеца.
Изискването към учениците е да имат успех от предходната година не по-нисък от отличен 5.50, а към студентите – не по-нисък от 5.00.
Необходимите формуляри могат да бъдат изтеглени от сайта на ФПББ. 
Стипендиите „Готови за успех” се връчват от 2006 г. Средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения – от фирми и от частни лица. Водещ критерий е успехът на кандидатите. Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения.
Първите посланици на добра воля на програма „Готови за успех” са Христо Калоферов и Мирослава Иванова, водещи на „Здравей, България” по Нова телевизия.
Крайният срок за подаване на документи е 11 октомври 2013 г. 
Подробности може да научите от bcaf.bg.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.