Оросяват улиците заради жегите

Централните улици на Панагюрище оросяват служители на общинско предприятие „Чистота” потвърди за oshtepan.com управителят му Стайо Тушлеков. Освежаването се извършва не само в сутрешните часове, но и вечер, ползва се вода от реката. Зам.-кметът на общината Георги Павлов уточни, че оросяването е започнало във вторник и ще продължи докато е необходимо.

За днешния четвъртък в цялата страна ще настъпят истински летни горещини, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН. В следобедните часове се очаква времето да е горещо с максимални температури между 31° и 36°.
През следващите дни отново прогнозата е да бъде слънчево и горещо, с максимални температури между 31° и 36°. През идната седмица метереолозите прогнозират възможност за 40-градусови жеги.
Хипертониците,  както и хората с ниско кръвно,  да не излизат от домовете си в най-горещите часове на деня, съветват лекарите. Препоръчва се носенето на памучни и светли дрехи, консумирането на повече течности – по 2-3 литра минимум на ден.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.