понеделник , 27 май 2024

„Дърво с корен” за четвърта година

За четвърта поредна година стартира конкурсът „Дърво с корен” на фондация „ЕкоОбщност”, който цели да достигне и докосне повече хора с истории за любими дървета, отпечатали се в живота ни с истории от детството, спомени за запазени родове, израстването, приятелството, природата и родното място. Тази година номинации се приемат до 15 септември в 4 категории, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите Пазарджик.

Категориите са:
-Дърво с корен – водещата категория, която ще осигури преглед и грижа за дървото-победител, а то ще представи и България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2014”;
-Млад природолюбител – за дървета, номинирани от младежи, младежки групи, ученически клубове, училища или детски градини;
-Дърво с бъдеще – за номинации на млади дръвчета, за които някой полага грижа и подпомага развитието им. Новото в тазгодишния конкурс е, че включва специална категория за вековни дървета на територията на София – „Вековните дървета говорят”.
Жури ще посочи и 10-те най-интересни дървета с истории от цялата страна, за които всеки ще може да гласува онлайн, за да бъде избран победителят в конкурса „Дърво с корен”. Гласуването ще се осъществи онлайн и ще се проведе от 1 октомври до 1 ноември, на страницата на фондация „ЕкоОбщност” – www. bepf-bg.org. Състезанието е отворено за участници от всички възрасти. Допуска се и участие на групи по интереси, напр. клубове (вкл. професионални, младежки, ученически, др.), неформални групи и институции, организации, фирми.
Още информация може да намерите на електронната страница на РИОСВ – Пазарджик.
Конкурса „Дърво с корен” през 2012 година спечелиха вековните дървета от с. Глушник – черница и два ореха, които се състезаваха с обща номинация. През 2011 година най-много гласове получи „Дървото на желанията”, бряст край с. Нисово, Русенско.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.