Водещи новини

Търсят строител на депото

На 8 юли бе обявена обществената поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажни работи по проект: “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Панагюрище”

След Водния цикъл, изграждането на новото депо е вторият най-мащабен проект на местната власт. Стойността на обществената поръчка без ДДС е 12 438 434 лева. Офертите ще бъдат отворени на 3 септември т.г. в Общината.
От краткото описание на поръчката в сайта на Агенцията по обществените поръчки, дадено от Общинска администрация – Панагюрище, става ясно, че строително-монтажните работи ще се реализират на площадка, намираща се в местността Братаница в землището на Панагюрище, в границите на която е разположено съществуващото сметище.
Планира се рекултивация на съществуващо депо, като това ще стане по метода „in situ”. За целта първо ще се извърши вертикална планировка, следвана от техническа рекултивация, биологична рекултивация, управление на биогаз и система за наблюдение и мониторинг. Предвижда се още рекултивацията да се извърши на един етап, като съществуващото дере бъде запълнено и бъде изградена опорна земно-насипна дига, в която да бъде закотвена от една страна рекултивацията на старото сметище, а от друга да послужи за опора на новите клетки, които ще бъдат изградени на площадката. 
За изграждане на Клетка 1 на новото депо ще трябва да се изпълнят следните строително-монтажни дейности: земни работи, почистване на строителната площадка /рязане на дървета, изкоп на земни маси, насип на земни маси, изграждане на долен изолационен екран/. Предвижда се и изграждане водосток за повърхностните води събирани в дерето между старото и новопроектираното депо, засипване на дерето и изграждане на опорна дига – обща за двете депа.
Крайният срок за изпълнение на пъръчката е 31 декември 2014 година.             

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.