понеделник , 3 юни 2024

250 лева за първолак.Приемат молбите

От началото на юли дирекциите „Социално подпомагане” приемат молби  за еднократната целева помощ за първокласници. 250 лева ще е размерът на тази помощ, съгласно решението на правителството, за учебната 2013-2014 г.

За миналата учебна година помощта бе 150 лева. От нея са се възползвали 2078 семейства за 2100 деца в област Пазарджик. В Дирекция “Социално подпомагане“ – Панагюрище подадените молби-декларации бяха 131.
Право на тази помощ имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.
Молбата декларация за помощта се подава в дирекция „Социално подпомагане“ по постоянен адрес, след като детето бъде записано в първи клас, но не по-късно от 30 септември на текущата година. Изключение правят случаите, когато поради здравословни причини, установени с медицински протокол на ЛКК, детето не може да започне училище, но не повече от 6 месеца от началото на учебната година. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище.
Към молбата декларация се прилага удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молбата; удостоверение, издадено от съответното държавно или общинско училище, че детето е записано в първи клас; копие от заповедта на директора на дирекция „Социално подпомагане“ и/или решение на съда, когато детето е настанено в семейство на роднини, близки или в приемно семейство; удостоверение за раждане на детето (за справка); лична карта (за справка).

Вижте още

Община Панагюрище на 14 март е домакин на Концерт с кауза на група „СПРИНТ” и приятели

В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И КАУЗАТА „ЗА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.