Водещи новини

За първа лагерна смяна вече се записаха 22 деца

До 4 юли за първата лагерна смяна в село Панагюрски колонии бяха се записали 22 деца. Записването започна от 1 юли започна в Обединен детски комплекс. 

Тази година лагерът в курортното селище ще отвори врати за две смени с по 50 деца. Първата – от 1до 10 август – „Екотуризъм”, а втората от 14 до 23 август ще е „Арт”. Предстои размерът на лагерната такса да бъде гласуван от общинските съветници на сесията през юли. 
Децата ще бъдат настанени в три обновени вили. Едната е ремонтирана преди години, а другите две са с основен ремонт от последните месеци. Ремонтът окончателно ще приключи през юли. Помещенията ще бъдат оборудвани с нови и модерни мебели. Стаите са с максимум по 4 легла. Баня и тоалетна има във всяка стая. Изцяло са подменени дограмите на прозорците, електрическата инсталация и водопроводната и канализационна мрежи. Вилите са с нов двускатен покрив от алпийски тип. Освежен е и кухненския блок в частта трапезария, с цел да се ползва като помещение за хранене. Храната ще бъде доставяна от фирма за кетъринг. Сумата за проектиране и реконструкция на целия лагер е 140 000 лева с ДДС. Предстои ремонтът на ученическия лагер да продължи и в останалите вили. Освен извършваните вътрешни преустройства, сградите ще бъдат и санирани.
Ученическият лагер в село Панагюрски колонии беше затворен миналата година с решение на Общински съвет – Панагюрище след внесено мотивирано предложение от ръководството на общината, изготвено на база експертен анализ за състоянието на базата и предписания на Регионална здравна инспекция – Пазарджик.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.