Водещи новини

Първия договор по „Лидер” подписаха днес

След близо година чакане от подаване на първия проект в Местната инициативна група „Панагюрище, Стрелча, Лисичево”, подписването на договор стана факт. И то на същия пръв проект. Иначе в МИГ има подадени 47 проекта от преди и още 22 новоподадени, обясни изпълнителният директор на МИГ-а Лучко Македонски.

Подписите си под договора по мярката „Прилагане на стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година сложиха председателят на Управителния съвет на „Панагюрище, Стрелча, Лисичево” и представител на Община Панагюрище зам.-кметът Галина Матанова и бенефициентът Георги Джангъров от земеделска кооперация „Съзнание” в с. Смилец, община Стрелча. Македонски акцентира, че това е първият в страната подписан договор с Държавен фонд „Земеделие”. 
От там ще изплащат средствата по одобрените проекти, като се очаква всяка седмица да бъдат подписвани нови договори. За панагюрската МИГ има неформално одобрение на почти всички подадени до момента.
За сериозно забавяне през годините и смяна на правилата, припомни и експредседателят на УС Веселина Зумпалова-Ралчева. С изпращането на договора от „Земеделие” обаче се очаква „отпушване” на средствата по подхода „Лидер”. През 2006 година Община Панагюрище бе сред 11-те пилотни, станали част от четири местни инициативни групи.

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.