Водещи новини

Взеха документи за професия „готвач”

Успешното завършване на 6-месечното си обучение по схемата „Аз мога повече” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” отбелязаха 21 дами на 27 юни.

Връчването на удостоверенията им стана от Мария Влаева от Център за професионално обучение „Атанас Буров”, лицензиран доставчик на обучение в Агенцията по заетостта. Влаева уточни, че почти всички жени, сред които и от Стрелча, работят като готвачи, но сега официално получават документ по професията. Основен преподавател им е била Нонка Елшишка.
Изучаваните половин година предмети са били: технология на кулинарната продукция, технологично обзавеждане на заведенията за хранене и развлечение, материалознание на хранителните продукти, сервиране, хигиена на храненето и хранително законодателство, основи на туризма, икономика, английски език по професията, здравословни и безопасни условия на труд.
Модулът на познатото повече като обучение с ваучери е включвал 300 часа.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.