понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Искат по-атрактивно музейно дело

Възможности за по-активно популяризиране на наследството, което се съхранява в близо 200 български музеи и галерии, така че да бъдат включени в дестинациите на културния туризъм, са обсъждани в началото на седмицата в Министерството на културата.

Срещата е била между министъра на културата д-р Петър Стоянович, Борис Хаджийски, директор на Регионален исторически музей в Пазарджик и председател на Сдружението „Български музеи”, Соня Пенкова, директор на Националния военноисторически музей и член на Управителния съвет, както и зам.-министъра на културата Велислава Кръстева.
Пазарджишкото онлайн издание „Па медия” уточнява, че предмет на разискване са били въпроси като критериите за финансиране на музеите и галериите, необходимите промени в законовата уредба за музеите и галериите, взаимоотношенията между Министерство на културата, общините и музеите, както и заплащането труда на музейните служители.
На следващата среща се очаква да бъдат обсъдени конкретни предложения от страна на музеите за промяна в Закона за културното наследство и наредбите, свързани с музейното дело.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.