Водещи новини

Спекулират с парите на съветниците

Максимумът, който може да получи един общински съветник като възнаграждание за работата си в комисии и заседания на Общинския съвет, е 152.21 лева чиста сума, категорични са народни избраници.

Това става ясно от извлечението на съветник, който няма отсъствия от заседания нито на комисии, нито на сесия. В подкрепа на казаното бе предоставен документ за полученото възнаграждение през януари 2013 год. Информацията бе оповестена на 24 юни по време на пресконференцията, дадена от председателя на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева.
Темата бе повдигната във връзка с често ширещите се коментари и спекулации в общественото пространство относно парите, които общинските съветници получават ежемесечно. Не рядко хора от различни социални групи се възмущават, че избраните от тях представители получават солидни суми.
Заплащането на труда на общинския съветник бе въведено през мандат 2003-2007 на местната власт. До тогава съветниците работеха безвъзмездно.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.