понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Първо ще лекуват Нели, после ще са операциите

При първото ни посещение в германската болница в средата на юни не направиха операция на внучката ми, обясни Георги Петров. Той е дядо на Нели Маринова Петрова, която страда от рядко заболяване на очите.

На 3 юни бе организиран благотворителен концерт, като част от кампания, набираща средства да бъде подпомогнато лечението на момичето. Засега обявените предварително операции се отлагат, защото се оказало, че детето има инфекция и запушване на слъзните канали, без отстраняването на които не може да се премине на следващ етап на лечение.
Георги Петров допълни, че очаква в средата на юли да получат покана за следващо отиване в Германия. Според него обаче ще се наложат 5-6 процедури до окончателно изчерпване на възможностите. Лекарите прогнозирали, че, ако всички интервенции преминат успешно, Нели ще може да вижда на 60-70%. Голяма е вероятността средствата да не стигнат, макар че при това първо ходене са изразходвани не повече от 500 евро. Останалите били в дарителската сметка, която пък е на разположение на германската клиника.
Близките на Нели са използвали лични средства за пътуването си в чужбина. Тепърва ще става ясно още колко финанси ще са необходими за осъществяване на необходимите медицински процедури.

Вижте още

Търсене на решение на проблеми, но и желание за доброволчество в приемните дни на кмета

Недоволство от предоставяните през последните години социални услуги на деца с увреждания;  жалби заради липса …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.