Детско творчество в Световния ден на околната среда

В различни ателиета се включиха днес десетки тийнейджъри от панагюрските училища по повод Международния ден на околната среда.

Инициативата бе организирана от Обединения детски комплекс с финансовата подкрепа на най-голямата панагюрска фирма.
Момичетата и момчетата показаха завидно творческо въображение както в областта на изобразителното изкуство и приложните изкуства, така и в модния дизайн, използвайки отпадъчни екоматериали. И докато едни рисуваха, други   показваха как ръчно се произвежда хартия от отпадъци, трети допълваха творческата атмосфера с песни. В ателие „Любознайко” пък се включиха и децата, и част от малобройната публика, която пожела да провери знанията си биология, отговаряйки на различни въпроси за заобикалящата ни флора и фауна.
Екопразникът продължи два часа, като накрая със сътвореното бе подредена интригуваща изложба и всички участници получиха като подарък градински цветя.
Днешните инициативи в Обединения детски комплекс по повод Международния ден на околната среда с финансовата подкрепа на най-голямата панагюрска фирма вече са традиция. Преди няколко години десетки деца се включиха  организирания фотоконкурс, като запечатиха на лента прекрасни природни елементи и местенца от Средна гора.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.