четвъртък , 9 май 2024

Търсят си обещаното от Общината

„Длъжникът ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ… ДА ЗАПЛАТИ на кредитора ЕТ „НЕЙС – НЕНО КОСТУРКОВ”… сумата 7 908.76 лв. /седем хиляди деветстотин и осем лева и 76 стотинки/… Вземането произтича от следните обстоятелства: Фактура №0000000145 от 15.09.2011 г.”

Това е част от „Заповед № 210 за изпълнение на парично задължение по чл.410 от ГПК, гр.Панагюрище на 22.05.2013 г.”, издадена от районен съдия Диана Стателова.
Прави впечатление, че фактурата е от 15 септември 2011 г., т.е. дни преди да стартира официалната предизборна кампания за местна власт. Фактите сочат, че на 15 септември 2011 година кмет на община Панагюрище все още е бил Георги Гергинеков. Кредиторът ЕТ „НЕЙС – НЕНО КОСТУРКОВ” обяснил на настоящия кмет на общината Никола Белишки, че тогава му било възложено устно да извърши услуги по спортните площадки…
Коментар за случая не е необходим. Всеки сам за себе си ще го направи.
Във важната за длъжника информация в Заповед №210 е записано обаче, че „настоящата заповед е издадена единствено на информация, предоставена от кредитора. Тази информация не е проверявана от съда”.
Община Панагюрище се възползва от правото си на писмено възражение.
Какво ще отсъди Темида по-нататък, предстои да разберем.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.