понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Насърчават децата от градините да спортуват

Бившият вече министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев утвърди програма „Спорт за децата в детските градини”, която министерството ще реализира през учебната 2013-2014 г.

Кандидатстването с проекти вече започна и ще продължи до 5-и септември, акцентират от министерството. Предвижда се от 1-и ноември 2013 г. да бъде даден официален старт на новата инициатива.
Идеята на програма „Спорт за децата в детските градини” е да се оптимизира двигателния режим в предучилищните детски заведения, като се предостави възможност на децата да участват в безплатни занимания по 28 вида спорт. Най-основните от тях са футбол, баскетбол, волейбол, тенис, лека атлетика, гимнастика, борба, акробатика, хандбал и др.
През настоящата учебна 2012-2013 година интересът към пилотната програма беше изключително голям. МФВС отпусна 200 000 лв. за одобрените проекти на 56 лицензирани спортни организации, които обучиха 3 500 деца от 95 детски градини в 33 населени места от цялата страна, анализират още от ведомството. Очакванията за новата учебна година са обхватът й да бъде разширен.

Вижте още

Търсене на решение на проблеми, но и желание за доброволчество в приемните дни на кмета

Недоволство от предоставяните през последните години социални услуги на деца с увреждания;  жалби заради липса …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.