сряда , 24 април 2024
Водещи новини

Нова техника за ин витро

В битката със стерилитета британски експерти са разработили нова техника, която улеснява подбора на най-ниско рисковите ембриони за оплождане ин витро, съобщи Ройтерс.


Техниката позволява да бъдат правени хиляди моментни снимки на развиващи се ембриони, за да бъдат избрани онези от тях, които
имат най-голям шанс да се имплантират успешно и от тях да се родят здрави бебета.
Специалистите обясняват, че, благодарение на техниката,шансовете за успешно живо раждане след оплождане ин витро се увеличаватс 56% 
в сравнение със стандартния метод за подбор на ембриони, изследвани под микроскоп.
Учените, които стоят зад разработването на метода, твърдят, че той може да намали риска от спонтанно прекъсване на бременността и да спести на двойките разочарованието, когато инвитро процедурата не се окаже успешна от първия път.
В Панагюрска община миналата година финансово бяха подпомогнати за „Ин витро” процедури 5 семейства със средства от общинския бюджет, като се родиха 2 бебчета, а други две са в очакване.
Община Панагюрище продължава насърчаването на раждаемостта, като стартира прием на документи за подпомагане асистираната репродуктивност за семейства от общината по метода ин витро. За целта размерът на средствата ще е 30 000 лева.
Критериите за финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите арт, са обявени на сайта на Община Панагюрище.
Периодът за набиране на молби и документи е от 18 май до 24 юни 2013 година. Документите се приемат в Центъра за услуги и информация на гражданите от 8:00 до 18:00 часа, всеки работен ден.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.