Водещи новини

Дълг заради купуване на техника


Обществено обсъждане за поемане на  дългосрочен дълг от Община Панагюрище се проведе на 15 май. Целта му бе представянето на необходимостта от купуване на два специализирани автомобила за общинското предприятие „Чистота”.

Управителят му Стайо Тушлеков поясни пред малобройната аудитория, че става въпрос заавтомобил за събиране, компактиране и транспорт на битови отпадъцииавтомобил за измиване и оросяване на улици (водоноска). Старите превозни средства са твърди скъпи за поддръжка, морално остарели, а сметосъбирачната машина дори опасна, защото поврежда капаците на бобрите. Новият автомобил ще е универсален – за бобри и старите еднофамилни кофи.
Главният експерт „Бюджет и ТРЗ” в ОбА Надя Дашева поясни, че стойността на дълга ще е 350 000 лв., той ще се поеме за срок от 4 години, като придобитият актив е собственост на лизингодателя до окончателно погасяване на дълга. Зам.-кметът Георги Павлов заяви категорична подкрепа за закупуването на техниката и обеща, че това да е политиката на общинското ръководство.
Новите автомобили ще улеснят и част от работата на бъдещата регионална система за битови отпадъци, която предстои да бъде изградена. Окончателното решение за поемане на дълга ще бъде взето от Общинския съвет, след което ще бъде обявена обществена поръчка. 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.