петък , 26 април 2024

Спокойни избори до обяд

Още в първите минутки след 7.00 часа днес в Панагюрище в почти всички секции имаше гласоподаватели, които упражниха правото си на вот.

Както на всички избори досега от 16 години насам, сериозно развижване на панагюрци се забеляза по всички секции малко след 9.00 часа, като активността на избирателите скочи около 10-10.30 часа.                                             
В четирите секции в ОУ „20 април” /№7,8,9,10/ гласуваха хора от всички възрасти. В секция №7 от 926 избиратели до към 10.30 бяха упражнили правото си на вот 152 души. Застъпниците бяха 6, а наблюдателите двама. В тази секция гласува и 50-годишният Асен Костов Тодоров, които от години работи в ОП „Чистота” – Панагюрище. Пред медията ни той сподели, че от години гласува, но „тая не дадоа нищо”. И коментира: И да дават, и да не дават, аз си гласувам, защото 20 лева какво ти оправят положението. Важното е да се оправи животът, да има работа и за младежите, та да не излизат навън”.                                                 
Идентично бе положението с броя на гласувалите и в секция №10. В нея от 1027 гласоповодатели до 10.45 до урната отидоха 200. В секцията имаше 6 застъпноици и два наблюдателя.                                                                                
До към 10.30 часа в област Пазарджик  избирателната активност е била малко над 16.50%, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия /РИК/ адв.Георги Добрев.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.