четвъртък , 23 май 2024
Водещи новини

Близо 3500 души са видели съкровището

Интересът към оригинала на Панагюрското златно съкровище е нормален, обясни директорът на Историческия музей доц. д-р Атанас Шопов.

Данните за посещенията в построената през миналата година зала-трезор показват, че най-много хора са видели деветте златни съда на 28 април – 489 души. Във вчерашния ден, когато всички посещения в музея са безплатни, защото е понеделник, 180 души са се възползвали от възможността.
В първия ден от завръщането на съкровището у дома – 13 април, са го разгледали 299 души, най-малко посетители е имало на 23 април – 22 души. Общо от 13 до 29 април включително на сервиза за пиене на траките са се възхитили 3473 души.
За периода 16 април – 17 май м.г. от Общината бяха изчислили, че 30 825 туристи и официални гости са видели експозицията „Панагюрско златно съкровище”. Приходите са били в размер на 65 473 лева.
През настоящата година цената на билета за съкровището е 6 лева, а за деца и пенсионери 3 лева, като в цената се включва и разглеждането на Историческия музей.

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.