4 първи места на „Родолюбие“ в трета група

България, майка, чеда, сърце, любов, надежда, устрем, чест… Балкан, море, небе, поля… Това бяха най-често срещаните думи в песните, изпълнени по време на деветото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”, който приключи късно след обяд днес.

Изпълнители от всички краища на България, представители на музикални училища и школи, огласяха голямата зала на Театъра и впечатляваха с таланта си публика и жури, председателствано от композитора Красимир Гюлмезов, който е и част от деут „Шик”, и членове Етиен Леви-певец и музикален педагог, Дочка Кацарева – педагог, общественик и идеен основател на „Родолюбие“. Тримата имаха не леката задача да отличат най-добрите от над 500-те деца, които се състезаваха в три възрастови групи. При някои групи обаче не бяха излъчени първи места, за разлика от трета възрастова група, в която при индивидуалните изпълнения журито даде четири първи места:
Катрин Василева от Враца с музикален ръководител Веселка Александрова;Петя Даскалова от Перник, ОШИ при Дворец на културата, с музикален ръководител Петър Симеонов;Иванина Узунова от Панагюрище, ОШИ „Евгений Зумпалов”, с музикален ръководител Нона Немигенчева;Мария Стойнова от Пловдив с музикален ръководител Руми Иванова.
В същата група със сребърни медали бяха отличени Мария Финджикова от Панагюрище с музикален ръководител Нона Немигенчева; Екатерина Предьова от Панагюрище с музикален ръководител Жана Райнова; Десислава Димитрова от Стара Загора с ръководител Надя Тончева. На трето място в същата група бяха класирани Веселин Димитров от Велинград с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви; Дженгис Ибрям от село Средище, област Силистра, с ръководители Стоян Дечев и Александър Ковачев; Петя Миленова от Кюстендил с музикален ръководител Павел Чавдаров.
При вокалните дуети от трета възрастова група първо място спечелиха Даниел Николов и Десислава Димитрова от Стара Загора с ръководител Надя Тончева; второМария Стойнова и Серафим Аянски от Пловдив с ръководител Руми Иванова, а трето Радостина Гунгалова и Катерина Топалова от Пловдив с ръководител Донка Гугова.

Вижте още

Панагюрище е част от турнето на виртуозния цигулар Васко Василев през ноември

Vasko & The Violin е името на предстоящото концертно турне на Васко Василев, което започва през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.